Wandelgidsen

Elke regio in Italië heeft unieke wandelgebieden, maar niet elk stukje van de laars is geschikt voor een wandelvakantie. Vooral daar waar bergen zijn en in de nationale parken nodigt de natuur uit tot een passeggiata, wandelingetje. De meest bewandelde regio's liggen dan ook in Noord-Italië. Vraag eerst bij de plaatselijke VVV naar de wandelroutes in de buurt en/of bereid jezelf voor met (Nederlandse) wandelgidsen en kaarten.

ANWB: Actief en anders

De gidsen van ANWB ‘Actief en anders’ richten zich niet alleen op wandelen, maar op actieve vakanties in het algemeen. In de gids staan bijvoorbeeld ook autoroutes, fietstochten en leuke picknickplaatsen beschreven. Ook wordt er aandacht besteed aan activiteiten met kinderen, en aan bezienswaardigheden in de omgeving.

Titels binnen deze reeks:
Aosta - Lago Maggiore – Lago di Como
Umbrië
Toscane


Prijs: € 9,95 (exclusief een bijdrage van € 2,50 bezorgkosten)
Bestel online

Deltas wandelgidsen

Deltas wandelgidsen bevatten 30 volledig uitgestippelde routes variërend van korte stadswandelingen tot langere bergtochten. Per wandeling staat aangegeven wat de duur, het niveau, afstand en de hoogteverschillen zijn zodat meteen duidelijk is waar je aan begint. Daarnaast vind je in de gids ook nog allerlei toeristische informatie en bezienswaardigheden die je op de route tegenkomt.

Titels binnen deze reeks:
Sicilia en Liparische eilanden
Zuid-Tirol
Umbrië en Abruzzen


Prijs: € 10,90 (exclusief een bijdrage van € 2,50 bezorgkosten)
Bestel online

Kompass wandelkaarten

Op de gedetailleerde (Duitse) wandelkaarten van kompass (1:25 000 / 1:50 000) staan alle begaanbare wandelwegen aangegeven. Elke wandelkaart bevat de noodzakelijke basisinformatie, bijvoorbeeld hoe het beginpunt van de route te bereiken is en hoe de paden zijn gemarkeerd. Daarnaast staan aan de hand van iconen alle bezienswaardigheden in de omgeving aangegeven en bevat de kaart fiets- en skiroutes (mocht je een keer geen zin hebben om te wandelen). De kompass kaarten zijn verkrijgbaar voor diverse regioni in Italia.


Prijs: € 8,95 (exclusief een bijdrage van € 2,50 bezorgkosten)
Bestel online